Prezentarea rețelei naționale pescărești

 

 

                                                                                           Ce reprezintă Rețeaua Națională Pescărească?

 

 

În conformitate cu prevederile articolului 78(1)(b) din Regulamentul (UE) nr.508/2014 privind Fondul European pentru Pescuit şi Afaceri Maritime fiecare stat membru instituie o reţea naţională care grupează diverși actori din sectorul pescăresc.

Obiectivul principal al Rețelei Naționale Pescărești din România este de a sprijini Grupurile de Acțiune Locală din zonele de pescuit (FLAG-uri) în eforturile lor de a contribui la dezvoltarea durabilă a zonelor de pescuit incluse în Strategiile de Dezvoltare Locală, aprobate de Autoritatea de Management pentru Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014-2020.

Activitățile rețelei naționale vizează diseminarea de informaţii, consolidarea capacităţilor, schimbul de bune practici şi sprijinirea cooperării între FLAG-uri pe teritoriul României.

Rețeaua Națională Pescărească constituie o legătură importantă între administraţiile şi organizaţiile naţionale implicate în implementarea măsurilor Programului Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014-2020, inclusiv Grupurile de Acțiune Locală din zonele de pescuit.

Rețeaua Națională Pescărescă joacă un rol important în conectarea și cooperarea FLAG-urilor, a tututor actorilor și a autorităților implicate în dezvoltarea sectorului pescăresc.

Rețeaua Națională Pescărescă funcționează în cadrul Autorității de Management pentru Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014-2020.

Apartenenţa la Rețeaua Națională Pescărescă acoperă o gamă largă a diferitelor interese din sectorul pescăresc. În vederea înscrierii în Rețeaua Națională Pescărescă vă adresăm rugămintea de a completa formularul de înscriere, disponibil pe site-ul www.ampeste.ro, secțiunea Rețeaua Națională Pescărescă și transmiterea acestuia pe adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Rolul rețelei naționale se axează pe promovarea colaborării în reţea şi a schimbului de informaţii privind activitatea programului operațional la nivel local, naţional şi al Uniunii Europene. Aceste activități includ şi organizarea de evenimente şi elaborarea de materiale de comunicare. Rețelei Naționale Pescărești îi revine un rol important în diseminarea de bune practici în sectorul pescăresc. 

Rețeaua Națională face parte din Reţeaua Europeană a Zonelor de Pescuit (FARNET) şi participă regulat la întâlniri sau evenimente organizate la nivel european cu scopul împărtăşirii de experienţe şi informaţii.

Rețeaua Națională Pescărescă participă şi la grupurile geografice şi tematice pentru dezvoltarea activităţilor, promovarea unei cooperări mai extinse, promovarea unui schimb tehnic şi a dialogului între reţele.